Home » , , , » Shakespeare in Love (1998)

Shakespeare in Love (1998)



„Shakespeare in Love” este un film americano-britanic din anul 1998 ce a fost regizat de John Madden după un scenariu scris de Marc Norman. Filmul prezintă o aventură romantică în care sunt implicaţi Viola de Lesseps şi William Shakespeare în timp ce acesta din urmă lucra la scrierea piesei Romeo şi Julieta. Povestea este una fictivă, chiar dacă se bazează pe personaje autentice, iar multe dintre replicile din film sunt referinţe la piesele lui Shakespeare. Filmul a cucerit nu mai puţin de şapte premii Oscar.
În Londra anului 1593, William Shakespeare (Joseph Fiennes) joacă ocazional în piesa „The Lord Chamberlain’s Men” şi lucrează la o nouă comedie intitulată „Romeo and Ethel, the Pirate’s Doughter”. Suferind de ceea ce se cheamă „blocajul scriitorului”, el abia găseşte inspiraţie să înceapă măcar piesa, dar cu toate acestea începe să caute actori pentru a o juca. Viola de Lesspes (Gwyneth Paltrow), fiica unui negustor bogat care a văzut piesele lui Shakespeare, se deghizează în „Thomas Kent” pentru a participa la audiţii şi apoi pleacă. Shakespeare îl urmăreşte pe „Kent” până acasă şi lasă o scrisoare menajerei pe care să i-o dea lui Kent în care-i cere să înceapă repetiţiile pentru că a primit rolul.
El se furizează într-o noapte în casa unde părinţii ei o pregătesc pentru logodna cu Lord Wessex, un aristocrat care nu trece prin cele mai prolifice vremuri ale sale. În timp ce dansa cu Viola, Shakespeare rămâne fără cuvinte şi după ce este alungat cu forţa de Wessex, el se foloseşte de Thomas Kent pentru a o impresiona. Atunci când descoperă adevărata ei identitate, cei doi încep o aventură amoroasă în secret. Inspirat de ea, Shakespeare începe din nou să scrie şi, cu ajutorul prietenului său Christopher ‘Kit’ Marlowe, transformă piesa radical în ceea ce avea să devină „Romeo şi Julieta”.
Anul: 1998
Genul: Romantic, Dragoste, Drama, Filme HD.
Share this article :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright © 2015. Filme Online HD